Chorme’da başınıza gelebilecek en kötü şeyde Google Chorme Uzanlarının açılmamasıdır. Uzantılar kısmına girdiğinizde ya sizi başka yere yönlendirir, ya hiç açılmaz yada saçma sapan şeylerle karşılaşırsınız. Bu sorunu şu şekilde çözdüm ve size ekstradan 2 yöntemden daha bahsedeceğim.
1. Yöntem
a) Adres çubuğunda kendi hesap adınızı bularak(benimkisi “iori yagami” sizin kendi hesap adınız olacak) aynı kısıma girin.
b) Bu klasörlerden her biri sizin chromedaki uzantılarınız eğer hangi uzantının chrome bozduğuna emin değilseniz burdaki tüm klasörleri silin.

C:\Documents and Settings\KULLANICI ADINIZ\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions
Win7 için;
C:\Users\Bilgisayar\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions
yolunu takip edin. Buradaki Extensions klasörünün içerisindeki dosyalar Chrome’a eklediğiniz eklentileri ifade eder.
Buradaki “eagmciolnojfofmggksasasasasvv” gibi karmaşık harflerden oluşan klasörleri veya dosyaların hepsini siliyorsunuz.
Eğer bunu denediyseniz Google Chrome Uzantılar kısmı açılmıyorsa ? 2. yönteme geçebiliriz.
Bunları yaptıktan sonra Chorme açıp kapatınız!
2. Yöntem
- Başlat > Çalıştır’a giriyorsunuz.
- Buraya “regedit” yazıyorsunuz.
- HKEY_LOCAL_MACHİNE > SOFTWARE > Policies > Google > Chrome > yolunu takip ediyorsunuz.( Eğer bu satır yoksa HKEY_LOCAL_MACHİNE > SOFTWARE >Google > Chrome> … ‘da olabilir.)
- Buradaki “eagmcisasagffclbongfgfgfgghleeank” gibi karmaşık harflerden oluşan klasörleri veya dosyaların hepsini siliyorsunuz.
Bu yöntemide denediniz ve düzelmediyse son aşamaya geçebiliriz inatçı bir vurüsle karşı karşıyayız demektir 🙂
3. Yöntem
Yine uzantılara girmeyi denediğimiz yere tıklıyoruz ama uzantılara tıklamayın bu sefer Araçlar > Görev Yöneticisi ne girmeyi deneyin. Eklentiler orada liste şeklinde mevcut olacak ve istediğiniz uzantıyı işlemi bitir diyerek kapatabilirsin. Sorunlu olduğuna inandıklarını devre dışı bırakınız. Sonrasında Uzantılar kısmına girebilirsiniz. Tabi virüs, Görev yöneticisini de etkilememişse.
Nasıl Bulaşıyor Bu Virusler!
“Google Chrome Uzantıları açmak istediğimde beni “https://chrome.google.com/webstore/category/extensions” adresini yönlendiriyor. Chrome yüklü eklentileri göremiyordum.” Diyenler var birde videodan bulaşanlar var en çok kullandıkları yöntem adobe flash güncellemesi veya Adobe Flash kurmanız gerekiyor gibi uyarılara dikkat edelim birde son zamanlarda Facebook’ta dolaşan bir virus var videoya tıklıyorsunuz açılmıyor flash istiyor dikkat çekici başlıklar kullanıyorlar dikkatli olalım.
Umarım sorunlarınız çözülmüştür…







Yorum yazın