9.3 C
İstanbul
Pazar, Mart 10, 2024

İletişim

Güneş Işığının Faydaları

Güneş dünyamızı ısıttığı gibi insana da önemli faydalar temin eder. Güneş ışığı her yere yayılır ancak birey derisine temas etmedikçe yararlarından istifade etmek güçtür. Güneş ışığından istifade etmek üzere dışarı çıkmak güneşin altında durmak icap etmektedir. Bunu gerçekleştirirken doğal olarak uzun zaman yapmak düzgün değildir. Güneş ışığı ruhsal şekilde da insanı rahatlatır. Gün ışığı güzel bir havada kapalı havalara nazaran bireyin enerjisi daha fazla olur. Öbür faydaları ise şunlardır;

Vücüdumuz gün ışığını kullanarak d vitamini üretme yetenegine sahiptir

1. Güneş ışığı d vitamini gereksiniminin karşılanmasını temin eder. D vitamini birey için son derece mühim bir vitamindir ve tek deposu güneştir. D vitamini güneş ışınlarının birey derisine temas etmesi ile kişide salgılanmaya başlar. D vitamini eksikliği bağışıklık sisteminde sıkıntılara sebebiyet verebililir ve metabolizmanın da yavaşlamasına sebebiyet verebililir.

2. Adale ve kemik sistemini daha sıhhatli olmasını temin eder. Kemik erimesi yada öbür kemik rahatsızlıklarının oluşmasını engeller.

3. Güneş ışığı içerisinde melatonin barınır. Böylece uykusuzluğa iyi kazanç ve huzurlu bir biçimde uyumaya destek sağlar.

4. Güneş ışınların vücutta kalsiyum gereksiniminin bir bölümünü sağlamaya destek sağlar.

5. Güneş ışığı yardımıyla romatizma, adale ve eklem ağrıları azalır.

6. Metabolizmayı hızlandırır ve vücuda mukavemet temin eder.

fft99_mf5526097

Çocuklar ve bebekler üzere de güneş ışığı fazla yararlıdır. İskelet ve adale sistemlerinin sıhhatli bir biçimde gelişimi ve d vitaminlerinin karşılanması üzere evlatların da güneş ışığı ile temas ettirilmesi icap etmektedir. Ancak bilhassa bebeklerde dikkatli olmak gerekmektedir. Bebekleri güneşe çıkarmadan şekilde gözlerinin ve kafasının muhafaza edilmesi üzere güneş başlığı giydirmek gerekmektedir. Güneş ışınlarının en sık bulunduğu saatlerde bebeklerin güneş altında tutulmaması gerekmektedir. Rüzgarsız havalarda bebeği güneş altında tutmak lazım. Ve ilk gün 2 dk daha sonra 2şer dk artırılarak yarım saati geçmeyecek denli bebekler güneş ışığından faydal andırılabilir. Çocukların uzun zaman güneş altında beklemesi güneş çarpmalarına sebebiyet verebililir dolayısıyla dikkatli hareket etmek gerekmektedir.

Bebek ve gunes

yas
Yetişkinlerin güneş ışınlarından yararlanabilmesi üzere günde 15-20 dk güneş altında kalmaları kafi olacaktır. Açık tenli olanların güneş altında beklerken dikkatli olmaları gerekmektedir. Şundan dolayı açık tenler daha duygulu olurlar. Bronzlaşmak üzere uzun süreler güneşin altında beklemek yanlıştır. Uzun zaman güneş altında kalınacaksa güneş koruyucu sütler yada güneş saklama kremleri kullanılmalıdır.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

17,204BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
13,900AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılalar