10.3 C
İstanbul
Cumartesi, Mart 16, 2024

İletişim

Düz ve Parlak Saçlar için Pratik Yöntemler

Düz ve parlak saçlar, saçlarınızı kısa sürede şekle sokmak ve ipek gibi olmasını ister misiniz? Vereceğimiz bu pratik önerilere bayılacaksınız.

Saçlardaki elektriklenme kabus gibidir! Sürekli tepenizde uçuşan ve önlerde anten görüntüsü yaratan saçlar, haliyle sinir bozucu oluyor. Aslında asi saçlarla baş etmenin pratik yolları var…

FIRÇA SEÇİMİ
1- Öncelikle saçlarınızı her zaman yuvarlak uçlu bir fırça kullanarak kurutun. Saçlarınız ince telliyse orta boy, kalın telliyse kalın fırçalar idealdir. Çok fazla elektriklenme sorunu yaşıyorsanız seramik kaplamalı fırçaları veya iyonlu saç şekillendiricileri de tercih edebilirsiniz. Özellikle iyonlu saç şekillendiriciler, saçlarınızın kısa sürede istediğiniz düz ve parlak görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

KURUTMA İŞLEMİ SIRASINDA…
2- Kurutma işlemi sırasında kolaylık sağlaması için, ortadan ikiye ayırarak tokalarla tutturun. Enseden başlayarak küçük tutamlar alın, fırçaya sarın ve kurutma makinesini saç diplerinizden uçlara doğru tutun. Bu aşamada fönü birkaç saniye saçlarınızda bekletin. Saçlarınız istediğiniz düzlüğe gelinceye kadar bu işlemi tekrarlayın.

DAHA FAZLA HACİM…
3- Üst kısımdaki saçlarınızı da yine parçalar halinde, aynı şekilde kurutun. Eğer saçlarınızın daha hacimli görünmesini istiyorsanız; başınızı öne eğip fırçayı saçınıza tersten sararak fönleyin. Bu işlemi bitirdikten sonra, bu sefer tüm saçlarınızı öne atın ve birkaç dakika daha tersten fırçalayarak fönleyin. Böylece daha havalı bir görünüm elde edeceksiniz.

HACİMİ MUHAFAZA ETMEK İÇİN…
4- Sonra avucunuzun içine, bezelye tanesi büyüklüğünde saç serumu alın ve uçlardan başlayarak tüm saçınıza yedirin. Saçlarınız ince telli ve çok çabuk sönüyorsa, hacmi muhafaza edebilmek için saç diplerinize birkaç krepe atın ve dolgunluk kazandıracak bir spreyle tamamlayın.

İşte düz ve parlak saçlara kavuşmak bu kadar kolay!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

17,204BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
13,900AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılalar