12.9 C
İstanbul
Salı, Mart 19, 2024

İletişim

2013 Fitre Parası Ne Kadar?‏

Ramazan ayı içinde verilmesi gerekilen fitre parası miktarı açıklandı. Diyanet işleri tarafından hesaplanan 2013 fitre parası geçen seneye göre 1 lira artmış oldu. Dolayısı ile 2013 fitre ücreti bu sene için 9,5 lira olduğuna karar verildi. Ramazan ayında fitre vermeyi bekleyen kişilerin kafasında soru işareti olarak kalan 2013 fitre parası ne kadar oldu sorusu da açıklığa kavuşulmuş oldu.

Geçen seneki fitre parası 8,5 lirayken bu sene 9,5 olarak duyurulan fitre ücreti mutlaka Ramazan ayı içinde verilmesi gerekiyor. Dolayısı ile fitre parası ramazan ayı süresini geçmemeli ve şu sıralar mutlaka verilmelidir. Fitre parası sabah öğlen ve akşam yemeklerini kapsayan bir sadaka miktarı olduğu için ortalama olarak 9,5 olarak hesaplandı. Yani, bir gün boyunca bir kişinin karnını doyurabileceği şekilde hesaplanan 2013 fitre parası, bu şartlar göz önünde bulundurularak ve hesaplanarak açıklığa kavuşmuş oldu.

Peki, fitreyi kimler neye göre verir? Durumu çok kötü olmayan kolay bir şekilde karnını doyurabilecek bir kişinin vermesi gerekir. Kısacası belli bir mala sahip olan birinin fitre vermesi mutlaka gerekmektedir. Fitre parası verirken, kişinin durumu göz önüne alınmalıdır. Yani maddi olarak çok büyük zorluklar yaşayan, yemek bulmakta zorlanan kişilere verilmesi gerekilen bir sadakadır. Bu yüzden fitre verirken, kişinin maddi gücü mutlaka göz önüne alınmalıdır. Bunun yanı sıra, fitre ailedeki her bir birey için verilmesi gerektiğide diğer şartlar arasında yer almaktadır.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

17,204BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
13,900AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılalar