11.2 C
İstanbul
Salı, Mart 26, 2024

İletişim

Aslankuyruğu

Aslankuyruğu (Leonurus cardiaca)  

Kökeni ve Yayılışı Şekli: Ülkemizde yetişmesine rağmen pek tanınmaz.

Bitkinin Özellikleri: Eterli uçucu yağ, flavonoidler, acı maddeler, kalp glikozitleri, alkaloitler.

Kullanım Önerileri: Bitkinin, yaprak, çiçek ve çiçekli saplarından faydalanılır. Çiçeklenme zamanında hasat edilir. İnce şekilde kıyıldıktan sonra gölgede kurutulup hava almayan bir kavanozda muhafaza edilir. çayı, %1-3’lük infüsyon şeklinde hazırlanır. Öğün aralarında olmak üzere günde 2-3 defa birer bardak içilir.

Aslankuyruğu

Korku ve gerginlikten kaynaklanan adet gecikmelerinde ve kesilen adet kanamalarının başlatılmasında başarı ile kullanılır. Menopoz dönemi belirtilerinde yatıştırıcı ve güçlendirici olarak büyük bir etkiye sahiptir.
Aynı zamanda, kalp güçlendirici özeliği de vardır. Özellikle, korku ve benzeri nedenlerden ileri gelenhızlı kalp atışını yatıştırmakta oldukça başarılıdır. Ayrıca, kalp ve kan dolaşımının tedavisinde, adet görme ve dölyatağı hastalıklarında da istifade edilir.

Asabiyet kökenli kalp hastalıkları ve damar sertliği nedeniyle yaşlı insanlarda görülen uykusuzluk, sinirlilik-asabiyet, endişe ve korku halleri için aşağıdaki uygulamalar yapılır:

3 birim aslankuyruğu + 2 birim oğulotu + 2 birim kediotu + 2 birim kantaron + 2 birim alıç karışımından hazırlanan infüsyon çayından, yemeklerden 30 dakika evvelolmak üzere günde 2-3 defa birer bardak içilir.

Not: Normal dozlarının bir yan etkisi yoktur. Yüksek dozda, kusma, karın ağrısı, dışkıdan kan gelme, rahatsız edecek derecede susuzluk belirtileri görülür.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

17,204BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
13,900AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılalar