12 C
İstanbul
Çarşamba, Mart 13, 2024

İletişim

Web Tasarımı

WEB TASARIMI

Web tasarım nedir ve ne işe yarar?

Herhangi bir ürün , firma ya da bir tanıtım yapmak istiyorsak öncelikle Türkiye ‘nin her yerine sesimizi duyurabilmek , reklamımızı yapmak için iyi bir etikete sahip olmalıyız. Bunun içinde yapılacak ilk adım iyi bir web sitesitesine sahip olmaktır.

Üretici bir şirketin günümüz gelişmiş teknoloji şartlarına uygun olarak ürünlerinin reklamını yapacağı , tanıtım ve satışlarını arttıracağı bir web sitesine sahip olması 21. Yüzyıl uluslararası internet ağında oldukça önemli bir kavramdır. Çünkü günümüz teknoloji çağında cep telefonu , tablet ve bilgisayar kullanımı artışı ile birlikte internet artık her adım attığımız yerde yanımızda ve bu sayede tüketicilere ulaşmak sadece elimize aldığımız cep telefonu kadar yakınımızda.

İyi bir web sitesine sahip olmak için başkaları neler yapmış , hangi web tasarım firmaları ile çalışmış , ne tür tasarımlar kullanmış ve sonuçlarında nasıl bir sonuca ulaşmışlar öncelikle bunları araştırmalıyız. Eğer kendimiz bilgisayar işlerinden anlıyorsak kendimiz de ufak çaplı bir web sitesi tasarlayabiliriz. Öncelikle yaptığımızın işin kaba taslak bir planını hazırlayıp nerelerde hangi detaylara yer vereceğimize karar vermeliyiz. Kafamızda tasarladığımız sitenin zeminini kurduktan sonra detaylara yer verip amacımıza ulaşabiliriz. Yada basit bir blog sitesi hazırlayarak daha sıcak ve yorumlara yer verdiğimiz bir sitede hazırlayabiliriz. Ama vaktim yok ve bilgisayaradan anlamıyorum diyorsanız bu işi uzman ellere bırakmalısınız. Sadece bu işte en iyi firma kim diye araştırmalı ve kafamzıdaki web sitesyi anlatmalıyız.

Örneğin kafamızda olması gereken bir web sitesi tasarlayalım. Firmamıza müşterilerimizin kolayca ulaşabilecekleri ürünlerin ön planda olduğu ve iyi reklam malzemeleriyle dolu olan bir web sitesi istiyoruz. Öncelik olarak firmamızla ilgili gerekli dökümanları temin ediyoruz. Bunlardan yararlanarak hakkında , ürünler , iletişim vs gibi kısımlar dolduruluyor.

Sıra geldi tasarım aşamasına peki web tasarımı nedir? Web tasarımı hazırladığımız veya hazırlattığımız web sitesinin grafik arayüzünün , kodlamam yapısının faaliyeti ve tamamlanması sürecine denir. Web tasarımı sürecinde firmaların kurumsal kimliğini belirleyen domain yani alan adının bilinmesi gerekir. Daha sonraki adım ise firmanın kurumsal kimliğine uygun olarak düşünülmüş ve reklam niteliği taşıyan bir logo tasarlanmalıdır. Profesyonel bir kimlik ile müşterilerin karşısına çıkmak , daha kalıcı etkiler uyandırmak için mevcut logomuzun yerine web tasarımcıların önericeği mükemmel bir logoyu tercih etmeliyiz. Web sitesi tasarımı çalışmalarında firmanın sunmuş olduğu hizmetlere , kurumsal yapısına uygun olarak renk seçimleri yapılmalı ve logo tasarlanması sırasında bu seçimlere uygun tasarımlar tercih edilmelidir. Özellikle renk seçimlerinde canlı renkler ön planda tutulmalı ayrıca siyah ve koyu renkler kullanarak kurumsal kimliğimizi gölgeleyecek seçimlerde bulunmamalıyız. Canlı renk seçiminin yanı sıra sadelik ve kullanım kolaylığı ön planda olmalı. Çünkü web sitesine giren kullanıcıların renk uyumundan etkilenmelerinin yanında kullanım kolaylığına sahip olan bir sitede aradıkları bilgiye daha rahat ulaşacaklar ve tercihleri konusunda memnun kalacaklardır.

Web sitemizin tasarım aşamasında bizim verdiğimiz bilgiler doğrultusunda ortaya çıkan mevcut durumda en önemli kriterlerden biri ise web tasarım firmaları. Ne kadar kaliteli bir web tasarım firması seçersek , istediğimiz sonuçlarada kısa sürede ulaşabiliriz. Çünkü reklamımızı yapan firmanın kalitesi aynı zamanda web sitemizin kalitesi ile eş değer olacağınından en en önemli ayrıntı seçilen firmadır. Kalite bir firma sayesinde tasarlanmış olan web sitemize 7/24 müşterilerde iletişim kolaylığı , firma prestiji ve ürün ve hizmet satışında artmalar mümkün olacaktır. En önemliside iyi bir web tasarımı ile hazırlanmış siteye sahip olan firmalar asla unutulmayacak ve daima akılda kalıcı olacaklardır.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

17,204BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
13,900AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılalar