Peygamber Çiçeği

0
167 okunma

Peygamber çiçeği özellikle ılık bölgelerde tahıl tarlalarında yetişir. Diğer adı mavi kantarondur.

Çiçekleri mavi yada menekşe rengindedir. İçerisinde tuzlar, glikozit, flavonlar, mavi boya maddesi ve acı maddeler içerir. Peygamber çiçeğinin yararları ise; idrar söktürür, iştah açıcıdır, ağrıları keser, vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını sağlar, böbrek ve boğaz iltihaplarını giderir.

peygamber çiçeği

Fazla miktarda kullanımı kalbe zarar verebilir. Hamile ve çocukların kullanmaması gerekir. Bazı kişilerde alerjik reaksiyon gösterebilir.

Gölgede kurutulan Peygamber çiçeğinin çiçekleri ve yaprakları kaynamış suda demlenerek çayı yapılabilir. Cilt sorunlarına karşı banyo suyuna katılarak kullanılabilir. Ayrıca Peygamber çiçeği kozmetik alanında da kullanılmaktadır.

 

Paylaş
Önceki İçerikPlaton’a Göre İdeal Devlet
Sonraki İçerikSafran

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here