6.9 C
İstanbul
Pazartesi, Mart 11, 2024

İletişim

Kml Hastalığı nedir ?

Kml hastalığı nedir?
Kml, kronik miyeloid lösemi’nin kısa ismidir.
Lökositler granülosit, lenfosit ve monosit söylenen hücrelerden meydana gelir. Kronik miyeloid lösemi, granülositlerin kanseridir ve bu rahatsızlıkta granülositlerin sayısı artar.
Granülositlerin dışında trombosit diye adlandırdığımız, kanın pıhtılaşmasını elde eden hücreler de kanda çoğalabilir. Rahatsızlık kml şeklinde kısaltılarak da anlatılır.
Kronik miyeloid lösemi (kml) her yaşta görülebilir fakat en yoğun 40 – 50 yaşları içinde ortaya çıkar. Çocuklarda ender görülür. Kml, kuşaktan kuşağa geçen irsi bir rahatsızlık değildir. Her 100 lösemili hastanın 20-30’u kronik miyeloid lösemidir.
Kml beylerde bayanlara nazaran biraz daha yoğun görülür. Kan hücreleri kemik iliğinde olgunlaştıktan sonra kana geçerler. Kemik iliğinde olgunlaşmakta olan hücreler öncül hücreler şekilde adlandırılır.Kml rahatsızlarında yeterince olgunlaşmamış hücreler kemik iliği ve kanda sayıca artarlar.

1471602814151Normalde beyaz kan hücrelerinin sayısı 5 – 10 bin/mm3 içinde iken bu rahatsızlıkta sayıca artarlar ve 50 binden – 200 bine ulaşan lökosit artışı görülebilir. Kml’de beyaz seri hücreleri yalnızca kanda artmaz, hem de dalak başta olmak için öbür dokulara da yayılabilir. En yoğun görülen keşif dalak büyüklüğüdür.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

17,204BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
13,900AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılalar