7 C
İstanbul
Pazar, Mart 10, 2024

İletişim

2016 Yılının En Çok İzlenen 3 Filmi

Hızla gelişen teknolojinin ilerlemesi ile bilhassa bilim-kurgu filmlerindeki görselliğin çoğalması, beyazperde severlere fevkalade tecrübeler hayata imkânı veriyor. Kaliteli ve sağlam filmlerin art arda geldiği bugün oyuncuların sergilediği performanslar da epey göz dolduruyor. Bilhassa 2016 sezonunda gösterime giren bir çok başarıya ulaşmış film mevcut. Çoğunlukla aksiyon ve serüven ağırlıklı olan filmler, bilhassa yaz sezonuna damga vurmuş vaziyette. Bu senenin içerisinde gösterime giren en fazla merak gören beyazperde filmleri ‘captain amerika: civil war’, ‘the revenant’, deadpool, ‘x-men: apocalypse’ ve ‘ip man 3’ oldu. Ben de size gerek aksiyon sahneleri gerek kurgu ve oyuncu kadrosu ile seyirciden tam not sektör filmler arasından 3 tanesini bahsetmek isterim;

 1. 

ip-man-3-affiche-france-700x367-1461578889

Wilson yip’in yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde mike tyson, donnie yen ve patrick tam yer ediniyor. Wing chun dövüş sanatları ile ilgi gösteren ip man, oğlunu okula bıraktığı sırada cheung tın-chi adında bir adamla tanışır ve zaman geçtikçe aralarında dostluk ilişkisi meydana gelir. Peşinden bir çetenin mahalledeki mülklere el koyduğunu öğrenen ip man, öğrencileri ile beraber mahalleyi muhafaza etme vazifesini üstlenirler. Dolayısıyla çete lideri sang ile ip man içinde ki problem gün geçtikçe büyür. Aralarında cheung tın-chi’nin ve ip man’in oğlununda olduğu bir grup öğrenciyi kaçıran çetenin planları medya vasıtasıyla gün yüzüne çıkarılacaktır. Serinin önceki filmlerinde bulunduğu vb. Bu seride, fevkalade dövüş sahneleri ile 2016 senesinde gösterime giren en iyi filmler arasındaki yerini aldı.

Uzun ve sıkıntılı bir dönemden sonra ekranlara gelen beyazperde filmleri, gelecek yıllarda da akıllardan çıkmayacak vb. Görünüyor.

 2

dirilis-the-revenant-2015-turkce-altyazili-full-izle_9223163-6686_1800x945

Türkçe karşılığı ‘diriliş’ olan filmin başrolünde leonardo di caprio mevcut. Alejandro g. İnarritu’nun yönetmenliğini icra ettiği beyazperde filmi, 2016 senesi bünyesinde altın küre ödülleri, bafta ödülleri ve akademi ödülleri’nde en fazla ödül sektör bir şaheser olmuştur. Ek olarak kadroda lukas haas, tom hardy ve will poulter vb. Ünlü adlar de yer ediniyor.

Tom hardy, lukas haas ve leonardo di caprio ‘başlangıç’ filminden sonra bir kez daha bir araya gelmiş olarak tıpkı kadroda rol alıyorlar. Biyografik western gerilim çeşidi olan filmin senaristliği 2002 senesinde gösterilen michael punke’nin romanından esinlenerek, mark smith vasıtasıyla yazılmıştır. Hugh glass’ın geleceğini özetleyen filmin mevzusu ise şöyle; sınır sakini şekilde hayatını devam ettiren hugh glass, bir sefer araması esnasında yırtıcı ayıların saldırısına giderek ağır bir biçimde yaralanır. Hugh’un bu durumundan yararlanmak arzulayan dostları, hugh’un oğlunu öldürdükten sonra kendisini de soyarak ölüme terk ederler. Öleceğini düşündükleri hugh, yaşamda kalarak bir kağnı sayesinde yaklaşık 200 mil yol katederek oğlunu öldürenlerden intikam almanın yollarını bulmaya çalışacaktır.

 3

captain-america-civil-war-movie-reviews

Serinin üçüncü ve nihayi filmi şekilde malum bilim-kurgu ve serüven filmi, önceki iki serisi ile gişe rekorları kırmıştı. Merakla beklenen film, 2016 sezonunda seyirci ile buluştu. Başrollerini chris evans ve robert downey’in paylaştığı efsaneleşmiş filmin yönetmen koltuğunda ise anthony ve juo rosso oturuyor. Bu seride düşünce ayrılığı nedeni ile kendi ekiplerini meydana getiren kaptan amerika ve demir erkek karşı karşıya geliyorlar. İki yönde kendi düşüncelerini korumak için çaba sarfetmek üzere ellerinden geleni yapacaklardır.

Filmde scarlett johansson, emily van camp, elizabeth olsen, sebastian stan, anthony mackie, jeremy ranner ve paul bettany vb. Meşhur yıldızlar yer ediniyor. Yapımcılığını kevin feige’nin üstlendiği filmde, seyircileri bir sürpriz daha bekliyor ve örümcek adam da kahramanların savaşına dahil bulunuyor. Marvel kişiliklerinin ilk kez yüz yüze geldiği filmde seyircileri fevkalade bir senaryo bekliyor.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

17,204BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
13,900AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılalar